Bingobrickor på nätet

Det säger sig självt att de bingobrickor som används online skiljer sig en hel del från dem som används i bingolotto eller i bingohallar. Med hjälp av teknik som bland annat Flash, kan man designa ganska häftiga virtuella bingobrickor. Oftast är de lite roligare att se på än det vanliga traditionella brickorna på papper.

Fördelen med onlinebrickorna – och onlinebingo som helhet – är att du inte behöver kludda med en bingopenna på en bricka av papper. Mjukvaran prickar automatiskt av bingonumrerna åt dig, så du behöver aldrig vara orolig för att missa något utrop, vilket ganska lätt kan hända i vanlig bingo. Med andra ord så behöver du inte vara rädd för att gå miste om någon vinst. Detta gör onlinebingon mer avslappnad än traditionell bingo. Vill du hellre ta aktiv del i spelet och få lite mer klassiks bingokänsla, så kan du markera numren med musen. I så fall avmarkerar du bara den automatiska funktionen på bingosajten.

På nätet finns många olika bingospel att välja bland. Den vanligast förekommande varianten är den klassiska bingon, och det är också det spel som flest känner till. Precis som i vanlig bingo består brickan av ett 5×5 rutnät med 75 nummer (1-75). Men det finns också mycket mönsterbingo, vilket passar nätet bra eftersom det är lätt att designa olika mönster virtuellt. Exempelvis kan det vara fyra hörn, ett X eller ett L, som ska markeras.

Annars är likheterna mellan onlinebrickor och fysiska brickor ganska påtagliga. Det är samma antal nummer och de återfinns i samma kolumner. Nedan ser du ett exempel på hur en bingobricka på nätet kan se ut:

Bingobricka - nätet