Olika bingobrickor

Klassisk bingobricka – Den klassiska bingobrickan består av 5 x 5 rutor. Raderna betecknas med bokstäverna B,I,N,G och O (BINGO). Nummer mellan 1och 15 markeras i första raden under bokstaven B. Nummer mellan 16 till 30 markeras under bokstaven I, och så vidare. Den klassiska bingobrickan tillverkas i många olika färger, exempelvis: vit, blå, gul, rosa, beige, orange, trefärgad, turkos, röd, grå och gul. Vanligast förekommande är dock vit och röd.

Amerikansk Bingobricka – Den amerikanska bingobrickan är mycket lik vår klassiska bingo. Det innebär även att bingobrickorna är nästan identiska för de två bingospelen. Det enda som skiljer är att den amerikanska bingobrickan har 24 rutor som ska markeras, medan rutan i mitten ”free space” redan är förmarkerad. Någon annan skillnad på brickorna är det inte.

Bingolottos bricka – Den bingobricka som används i TV-programmet Bingolotto är variantbingo med 75 bollar/nummer. Alla nummer från 1 till 75 finns med. Bingolottobrickan är egentligen en kombinerad bingobricka och lott, med extra vinstchanser som inte direkt är relaterade till bingospelet. Den trycks med lotteriinspektionens godkännande nummer LNBB52, och är tillverkad av miljöceritfierat papper. Färgen har under åren mestadels varit röd.

Variantbingo – En annan speciell bingobricka är den som används vid variantbingo. Brickan är en stor bricka med 3×25 nummer. Spelet tar inte slut vid första bingoropet, utan fortsätter tills nästa omgång, där man måste ha två rader för att få bingo och så vidare. En variantbingobricka har dock alla nummer från 1-75 numrerande, precis som på en klassisk bingobricka.